Miljøpunkt Amager

Affaldsindsamling #1: World Cleanup Day 2022 på Amager Strand

80 80 people viewed this event.

Kom og vær med når Miljøpunkt Amager, Ren kærlighed til Amager, Naturcenter Amager Strand, Prøvestenens Natur- og Fritidsforening og Den Blå Foreningsby inviterer til World Cleanup Day på Amager Strand fra kl. 10-12.

Der er friskbagte croissanter til de første 30 morgenfriske deltagere, inden vi går i gang med dagens strandoprydning. Vi har affaldssnappere, poseholdere og poser.
For de konkurrencelystne, børn og barnlige sjæle er der skraldebingo, hvor vi trækker to heldige vindere af præmier fra Plastikpose-frit Amager.

Alt affaldet vejes, og vi opfordrer til, at I sorterer det indsamlede affald i containerne ved Naturcenter Amager Strand, så medbring gerne arbejdshandsker.

To af sækkene fra affaldsindsamlingen sendes til Producent Tjek hos Plastic Change, som er landekoordinator for World Cleanup Day, så det kan indgå i det nationale affaldsdatasæt for dagen. Formålet med Producent Tjekket er at identificere virksomhederne bag affaldet og tydeliggøre, at virksomheder og producenter af plastik også har et stort ansvar i at forhindre at plastik ender i naturen. I den forbindelse mangler vi nogle frivillige hænder til at transportere de to sække affald ind til Plastic Change mellem kl. 12-14. Hvis du har mulighed for dette, så send en mail afsted til caroline@miljopunkt-amager.dk.

Vi glæder os til at se jer!

Affaldsindsamlingen er støttet af Miljøstyrelsens strandoprydningspulje.
_____________________________________
I må meget gerne dele jeres billeder fra affaldsindsamlingen med os og bruge tagget #sammenomskraldetpåamager, hvis I lægger det på sociale medier.

Affald og FN’s verdensmål er uløseligt forbundet. For at indfri målene er vi nemlig nødt til at gentænke den måde vi håndterer ressourcer og affald på, hvilket er centrale temaer i både i verdensmål 11, 12 og 14.

Læs mere om Sammen om skraldet på Amager her:
https://miljopunkt-amager.dk/skabelon-sammen-om-skraldet…/

Foto: Sif Meincke

Additional Details

-

- Yes

Accepter vilkår og betingelser

 

Dato og tidspunkt

17-09-2022 kl. 10:00 til
17-09-2022 kl. 12:00
 

Type

Del