om world cleanup day
og plastic change

Let’s Do It, World er hovedarrangøren bag den årlige World Cleanup Day. Dagen startede i Estland i 2008 og eksisterede i mange år kun dér, før den i 2017 blev gjort til en global begivenhed. Det er nu verdens største civile begivenhed med millioner af mennesker der hvert år deltager. Målet er at få 5% af verdens befolkning til at rydde op.

Let’s Do It, World har allieret sig med én organisation fra hvert land til at være landekoordinator for dagen. I Danmark er det Plastic Change der står for at mobilisere og engagere så mange danskere som muligt til at være med. Plastic Change er også ansvarlige for at lave optællinger på antal deltagere i alle oprydninger tværs over landet, samt antal kilo indsamlet. Al data indgår i de globale optællinger for at vi kan afgøre om vi nåede målet for 5% af verdens befolkning.

mere end bare oprydning

World Cleanup Day handler ikke kun om oprydning. Det er en stærk og helt unik bevægelse af mennesker og organisationer, der deler drømmen om en affaldsfri verden. Derfor arbejder alle organisationer også sammen regionalt og globalt for at undgå at affald ender i naturen.

et dansk producent tjek

For femte år laver de involverede lande et såkaldt Producent Tjek – eller Brand Audit. Plastic Change står i spidsen for at udføre Producent Tjekket i Danmark, som går ud på at identificere og kortlægge producenten og virksomheden, der står bag det affald vi indsamler. Formålet er at fremhæve virksomheder og producenters ansvar for at affald ender i naturen; at det ikke blot er fordi mennesker ikke kan ramme en skraldespand.

Læs mere om Producent Tjekket

SAMMEN GØR VI EN FORSKEL

Sådan gik det i 2021:

en global bevægelse

World Cleanup Day samler millioner af frivillige, regeringer og organisationer i 191 lande for at tackle den globale affaldskrise og skabe en renere verden.

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

vil du vide mere?

Hvem står bag World Cleanup Day Danmark, og hvad er målet med en global oprydningsdag?

Lær mere om os