Vær med i world CLEANUP DAY

World Cleanup Day er verdens største civile begivenhed, hvor alle verdens hjørner går i aktion for at tackle den globale affaldskrise. World Cleanup Day handler ikke kun om oprydning. Det er en stærk og unik bevægelse for alle, der deler drømmen om en affaldsfri verden. Vi inviterer ALLE til at være med uanset om du er privatperson, er med en skoleklasse, en virksomhed eller en forening. Opret en oprydning eller læs mere hvordan du kan være med nedenfor.

Deltag i en eksisterende oprydning

Har du lyst til at deltage i oprydning til World Cleanup Day?

Tjek oprydningskortet og find en begivenhed tæt på dig. Hvis der ikke er nogen oprydningsarrangementer i nærheden, kan du overveje at arrangere en selv. Du kan finde instruktioner til, hvordan du gør her. Eller bare udstyr dig selv med et par handsker og sække og lav en individuel oprydning.

Arranger en oprydning som institution eller skole

Skal din institution eller klasse med til World Cleanup Day? Hent vores håndbog der indeholder tips til at afvikle en oprydning, og registrer gerne jeres arrangement her på siden. Jeres oprydning bliver synlig på kortet over danske oprydninger.
Når I deltager i World Cleanup Day vil I modtage affaldsdiplomer, som kan printes ud, og løbende vil I modtage anden information, der er relevant for institutioner og skoler.

Arranger en oprydning som privatperson

Overvejer du at arrangere en oprydning i dit lokalmiljø eller sammen med din familie? Registrerer gerne dit arrangement her, og inviter evt. andre frivillige til at deltage (såfremt den skal være åben for andre). Din oprydning bliver synlig på kortet over danske oprydninger, og du kan dele begivenhed på mail og sociale medier. Hent evt. vores guide med tips til, hvordan du kan afholde din oprydning.

Arranger en oprydning som virksomhed

Planlægger du at afholde en oprydning på din arbejdsplads?

Hent vores håndbog til virksomheder for tips og vejledning til at arrangere en oprydning, og registrer gerne dit arrangement her. Oprydning bliver synlig på kortet over danske oprydninger, og du kan dele begivenhed på mail og sociale medier.

Er I en forening?

Overvejer du at arrangere en oprydning med din lokale forening? Registrerer dit arrangement her, og inviter andre medlemmer til at deltage. Din oprydning bliver synlig på kortet over danske oprydninger, og du kan dele begivenhed på mail og sociale medier. Hent evt. vores guide med tips og vejledninger for foreninger til, hvordan du kan afholde din oprydning.

Til medlemmer af Kano og Kajakforbundet

Så er der godt nyt, for som en del af DKFs miljøarbejde, betaler forbundet for forplejning af roernes affaldsindsamlinger rundt omkring i landet (så længe penge haves, mindst 5 deltagere pr. arrangement). Grupperne skal blot sende et billede af kvittering, billeder af aktiviteten og gerne en beskrivelse af aktiviteten til DKF. Send mail til: irene.lauridsen@kano-kajak.dk.

en global bevægelse

World Cleanup Day samler millioner af frivillige, regeringer og organisationer i 197 lande for at tackle den globale affaldskrise og skabe en renere verden.

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

vil du vide mere?

Hvem står bag World Cleanup Day Danmark, og hvad er målet med en global oprydningsdag?

World Cleanup Day-konference

Den 26.-29. januar 2023 mødtes landekoordinatorer fra mere end 100 lande i Tallinn, Estland. Danmark var med.